måndag 31 mars 2008

årets kortaste helg


Vi har just avverkat Årets kortaste helg fick jag veta ikväll på kommunfullmäktige. Eftersom man flyttar fram klockan alltså, men det förstod ni väl redan? Vet inte om detta nämnvärt påverkar oss och i såna fall hur det påverkar oss. Min mamma säger sig känna av tidsomställningen länge efteråt, själv tycker jag inte ens att jag märker den. Och vad det gäller helger, det är ju vetenskapligt bevisat att mäns stressnivå är som högst mitt på dagen och sedan sjunker när de åker hem från arbetet medan kvinnors stressnivå är som högst just när arbetsdagen är slut och det är dags att åka hem. En kort helg kanske är bra för kvinnor och stressande för män, det är väl ingen som riktigt forskat på sommartidens påverkan med könsuppdelade resultat.


Hur som helst, årets kortaste helg (hittills?) inleddes med städning av hela lägenheten (kanske ni har läst på mobilbloggen). Eftersom vi tillbringade påsken på landet så låg jag efter med allting här hemma. Det blev städning av alla golv, svabbning i kök, hall och badrum, luftning av mattor och tvätt av en matta. Tre maskiner tvätt (kläder) och som tur var strålande torkväder ute. Sen skulle Storasyster på kalas på favoritstället McDonalds. Ensam tjej och dagisbarn bland åtta killar i skolåldern. Men det gick utmärkt och hon var nöjd och glad. Efteråt åkte vi och handlade allt utom kaffefilter som jag glömde. Nu klarar vi oss en vecka till...


Lördagkvällen efter fet pizza till middag så sjönk stressnivån något och jag mådde lite bättre. Var dock trött och somnade redan strax efter nio.


Söndagen inleddes med strålande sol även den och jag gjorde brakfrukost och tvättade ännu en maskin tvätt. Skjutsade Storasyster till Mulle vid elva och Liten och jag promenerade med mamma och mormor tills det var dags att hämta Storasyster igen vid ett. Packade en snabb matsäck och slängde oss in i bilen för att åka ut till landet och elda och såga ur ris och buskar. Sista chansen att elda eftersom det blir eldningsförbud från första april. Vi hann en hel del och det var svårt att få med sig barnen hem vid halv sju. Liten somnade i bilen med galonbrallor och allt så det blev lite göra att lirka av alltihop sedan.


Idag har varit en ganska bra dag på jobbet. Ganska glada barn och full fart. Efter jobbet åkte vi direkt till fullmäktige. Barnen var trötta men glada och förströdde sig med barnvakterna medan mamman deltog i debatter kring bl a privatiseringar av skolor och förskolor samt inrättandet av ett Familjens Hus. Lämnade in två interpellationer. Strax före halv nio lyckades Liten bajsa i sista blöjan och det var rätt lagom att gå hem och sova. Nu går diskmaskinen med gårdagens middagsdisk och jag har skickat en kallelse till styrelsemöte på söndag. Tänker snart ge upp. Ska bara packa barnens väskor till imorgon och lägga fram kläder.

Inga kommentarer: