tisdag 26 februari 2008

Det blev en hektisk helg med protesterande tvååring, tårta och besök på landet. Sen laddar man batterierna en natt för att köra ännu en vecka med knappt färdiginskolade ett och ett halvtåringar som ska lära sig att acceptera sin nya vardag i förskolan. Fullt ös hela måndagen och barnen ber om att få gå och lägga sig direkt efter Bolibompa.
Liten vaknar vid halv två och kommer till min säng. Där ligger hon och bökar och stönar ett tag innan jag märker att hon är het som en spisplatta. 39,5, flämtar som en liten hund och verkar allmänt groggy. I med alvedon och tillbaka till en orolig sömn och vetskap om att ännu en dag sätta sina arbetskamrater på pottan.
Nu är det eftermiddag och jag har äntligen lyckats få henne att slockna i vagnen efter en promenad i regnet. Hon är relativt pigg och trotslustan lyser som en gloria kring skallen på henne. Hon vill inte gå ut, hon vill inte gå in, hon vill inte äta, inte byta blöja, hon vill ha vatten, saft, juice och helst av allt mammas mobiltelefon och tamponger. Puh, vad skönt att hon sover en stund. Vet inte om det kan vara tandsprickning som plågar henne. det är ju bara tandlöäklare som säger aii det inte ger feber. nu vaknar hon...

Inga kommentarer: