måndag 19 april 2010

Vad är väl ett pass på Friskis?

I morse när jag vaknade var bilrutan täckt av ett tjockt lager frost. Hutter hutter, men det gjorde ju ingenting för vi skulle ju cykla, eller rättare sagt, barnen skulle cykla och jag gå med barnvagnen. Eftersom jag bor extremt centralt så ska det väl inte vara några problem att låta bilen stå...
Vi kom iväg hemifrån vid åtta. Först skulle vi till dagis, det tog lite längre tid än jag trodde för Mellan var ingen stjärna på att cykla och hon var framför allt ingen stjärna på att dra cykeln över vägen osv. Stress stress, kom ner till dagis när klockan nästan var fem i halv nio. Men det går väl lite fortare upp till skolan tänkte jag. Och det hade det kunnat gjort för Storasyster trampar nu säkert även på sin stora cykel, men jag då? I mina vinterkängor utan raggsockor, det kändes som fotbojor på fötterna och slet i vaderna. Som tur var sov Skruttet som en stock i vagnen. Storasyster skulle börja skolan tjugo i nio och vi var i backen nedanför 08.52 då jag skickade upp henne att själv ställa ifrån sig och låsa cykeln. Själv skulle jag börja på andra sidan stan kvart över nio.
Springa springa och jag kom lite sent, inte överdrivet, men lite, hann gå på toa men inte dricka kaffe. Och svettig och snurrig och helt off. Skruttet sov och sov och vi pluggade och pluggade utan avbrott för rast eftersom det var så många som skulle prata om så mycket nu när praktiken var över efter sex veckor. På eftermiddagen skulle vi på museibesök, men ´jag kände att jag inte orkade stressa mer, så det blev långpromenaden förbi skola och dagis hem. Sammanlagt tre timmars promenad i rask takt. Blev tvungen att ta en dusch på kvällen, men eftersom Storasyster duschat efter fotbollsträningen var varmvattnet slut och det var inte det minsta skönt. Hjälpte inte ett skvatt mot min tre dagar gamla nackspärr.
Imorgon tar jag bilen, sorry, men det blev lite för mycket av det goda. Kanske kan jag låta barnen cykla när jag själv kan ha Skruttet på cykelsadel eller när jag inte själv ska till skolan utan kan lunka hem i sakta mak efter lämning. Jag vet inte, men jag har full förståelse för att föräldrar skjutsar sina barn till förskola och skola.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack! Har så himla dåligt samvete för att jag tar bilen de få hundratals meter till dagis och skola. Men jag vet att det skulle krävas att lämna lyan runt kvart över sex för att hinna med bussen tio över sju. Tar jag bilen räcker det med att åka hemifrån klockan sju...fast då hoppar jag bussen... Inte miljösmart, inte ekonomiskt men förbannat bekvämt!