lördag 6 februari 2010

Så var det fredag igen och veckan hade tagit slut

Sitter och tittar ut på sidensvansarna som flaxar i buskarna hos grannen. Tänker på bilden i gårdagens lokaltidning på en ihjälfrusen fågel som ätit av jästa rönnbär, blivit full och dött. Vad sorgligt. Hur är det då med äpplena som hänger kvar på grenarna i trädgården, har de också jäst? Fåglarna äter ju ganska flitigt av dem. Och hur blir det med de äldre barnen på skolan där de hittade de ihjälfrusna sidensvansarna, kommer de nu också att gå ut och moffa rönnbär ikväll när det är lördag och allt?
Igår satt jag hela kvällen framför TVn och ammade. Svanskotan ömmade och värkte, men vad kunde jag göra? Jag hade redan dubbla kuddar under rumpan. Disken och allting fick stå kvar i köket, Storasyster sov hos en kompis, Mellansyster somnade på soffan medan hon väntade, men Pyttebebben blev aldrig nöjd. Till sist var jag tvungen att få henne att sitta en liten stund i babysittern medan jag fick bära in Mellan i sin säng, slänga på mig själv pyjamas, släcka ner och krypa i säng, låtsas som om röran runt omkring inte fanns. Hon fortsatte äta i sängen, jag slocknade väl efter nån timma, skulle tro runt halv ett.
Pyttet vaknade igen vid fyra och ville äta. Somnade om. Vid fem vaknade hon igen och nu dög det inte att ligga i sängen att äta. Jag var tvungen att sitta upp. Mellan kom från sin säng och ville sova hos oss, men fick givetvis svårt att komma till ro när mamma for upp och ned och hit och dit i sin kamp att göra Pyttet nöjd. Läckande bröst och elakt värkande bäcken. Efter att ha varit uppe på toaletten, bytt blöja på Pyttet och snurrat åtskilliga varv i sängen så somnade hon så småningom vid sjutiden. Nu var Mellan vaken och låg och nöp mamman i halsen. Sovsituationen var tämligen omöjlig.
Vid nio kunde jag inte hålla Mellan kvar i sängen längre, vi gick upp, satte på TVn och några minuter senare vaknade även Pyttet. Hon fick mat ännu en gång och lyckades sedan somna in i babysittern. Nu har jag hunnit få igång både tvätt- och diskmaskin, bäddat sängarna, duschat, slängt den ovvikta tvätten ovanpå dubbelsängen och sett till att vi som inte ammar också har fyllt magarna. Lagom börjar det pruttas och gny i babysittern, snart dags för mer mat och sen tar vi väl en sväng till ICA och inhandlar gottigheter till kvällens sittning framför Melodifestivalens första deltävling. Kort promenad. Med rullator (vagn).

1 kommentar:

joakimhorsing sa...

Låter rätt skönt att ha passerat stadiet småbarnsförälder *ler*

Det går ju över, liksom livet självt.

Hm det där lät lite mer deppo än jag planerat...

Allt gott,
Joakim