måndag 10 augusti 2009

Fortfarande ringrostig andra veckan på jobbet

Så börjar då andra veckan på jobbet och fortsatt underbart semesterväder. Barnen och jag vägrar ge upp sommaren och bor kvar i stugan med lite längre resväg och krångligare vardag, men kvällsbad och bärplock och syrsors envetna sång utanför fönstren. Morgontidning är (trots att jag prenumererar på två) något som ibland dyker upp till kvällen, tv?, ja, vi är fortfarande semestervilla m a o och det känns inte som om någon av oss vill vara någonting annat.


Naturligtvis påverkar det faktum att jag nu sover 5-6 timmar per natt i stället för 10 orken, även barnen är trötta. och ena stunden är det den ena som inte vill vara på dagis och andra stunden den andra som inte vill till fritids och i mitten en mamma som inte vill vara från sina barn 11 timmar om dagen.


Jag skylle på att vi haft en FÖR bra semester, trots att jag mest gnällt över stress, regn och kyla. Nu verkar det som om den var rätt okej ändå, men sommaren är ju kvar, vart tog semesterveckorna vägen? Jag stressar på med kursen vi skulle läsa in i sommar (snart ingen mer tid att spela på), plockar av bären innan de ruttnar, saftar, syltar, krämar och pajjar, mums, finns inget skördelov för trädgårdsägare?


Nu drar det ihop sig inför höst och jag börjar fuska med det mesta för att få ihop det. Men, bilen, som gått på en tank bensin hela sommaren, rasslar nu till och tappar nåt... det låter som om jag är nygift med 40 blyburkar på släp......., men jag ser ingenting som skrapar i. Två veckor innan besiktning. puh.
Ny arbetskamrat. Igen. Hoppas hon inte blir sjukskriven. B fortfarande sjukskriven och de har inte hittat någon vikarie än. Nya inskolningar på onsdag. Det blir väl ännu en tuff termin och nu när jag fått veta att köket ska snåla in ännu mer också kanske man får ta med sig lite extraproviant för att överleva dagarna.
I natt blev jag väckt vid tre av att båda tjejerna ville sova i min säng, vilket inte fungerade så vi sov alla dåligt fram till kvart i fem då klockan ringde. Ikväll blir det nog inte så mycket studier eller bärplockning, snarare sängen för att ladda inför morgondagen.

Inga kommentarer: