tisdag 18 augusti 2009

Den nya influensan och de nya moderaterna

Idag på sjukvårdsstyrelsen fick vi en dragning om den sk svininfluensan, eller "den nya" influensan som den nu ska kallas. Det är väl ungefär likadant som med "de nya" moderaterna kan man tänka. Det kommer att drabba många, men kanske inte innebära så hög dödlighet (jag minns inte riktigt om de nya moderaterna tidigare kallades svinmoderaterna, men det är möjligt).
De nya moderaterna kom ju som en pandemi redan 2006, men än har man inte kommit på något vaccin eller ens någon medicin som lindrar sjukdomsförloppet. Jag tycker det börjar bli dags att agera, men det är väl som vanligt en fråga om vem som ska betala och ju mer man sänker skatten desto mindre vaccinpengar blir det ju liksom kvar.
Hur som helst, såväl den nya influensan som de nya moderaterna är mycket smittsamt och kan smitta bara nån liksom hostar på en smörgås som man sen äter upp. Man kan bli smittat av kladdiga handtag och det utfärdas varning för att färdas kollektivt (trodde annars moderater var mer bilburna, men okej, vi talar ju om de NYA moderaterna nu). Man räknar med att det blir flera toppar i pandemin (och det har vi ju redan sett vad det gäller de nya moderaterna). Vi får helt enkelt se vilka som klarar sig, men risk finns för att halva landet kommer att stå still (de nya moderaterna har nästan nått dit redan). Det verkar dock inte som om sjukdomstillståndet ska bli så långvarigt, men allting är relativt och de nya moderaterna tycker jag har regerat länge nog nu.

2 kommentarer:

Stollen i Sollentuna sa...

Att Nya Moderaterna slog till som en pandemi är något felaktigt då en pandemi är världsomspännande, däremot är ju den nyliberala politik de för av pandemiska mått. Moderaterna är ju dock helt klart en epidemi och p.g.a. muteringen till Nya Moderaterna saknade många motståndskraftigt immunförsvar likt de många hade efter att ha blivit drabbade av sjukdomen på 1970- och 1990-talen. Att Moderaterna senare muterade tillsammans med andra virus till Allianssjukan gjorde ju inte saken bättre.

Kamratligen
Stollen i Sollentuna

Alla smutsiga detaljer sa...

Väldigt väl formulerat men nu börjar jag oroa mig att de hinner mutera en gång till innan nästa år. Nåja, det är bara att jobba hårdare....