torsdag 11 juni 2009

Skolavslutning och annat

Idag var det skolavslutning och morgonen började trögt för sexåringen som skulle gå sin sista dag i förskoleklassen. Hon ville ha presenter till lärarna. och det räckte inte med att köpa blommor, det måste vara någonting köpt. Till slut blev det varsin kruka med fröpåsar (persilja och ruccolasallad) som de skulle få sätta själva. Vi slog in i tidningspapper och ställde i en påse. Vit klänning, tunna vita strumpbyxor och gröna storstövlarna. "Men ta skorna när ni går till kyrkan"´, förmanar mamma.
Mamman ska givetvis jobba, men som tur är kan mormor komma till kyrkan och lyssna när barnen sjunger och sen ska Storasyster få följa med mormor hem. Men, redan innan avslutningen börjar har Storasyster lyckats ramla och slå hål på knä och strumpbyxor och båda krukorna som lärarna skulle få. Hur förtvivlad hon måste ha varit.
När mamman hämtar henne har hon dock hunnit få nya thights av mormor, vara på McD med mormor och gammelmormor och mycket mer.
En lång dag för barn som väcktes halv sex på morgonen. vi hämtar Liten på dagis, åker hem och värmer blodpuddingsrester till barnen, någon gudomligt god thaisoppa till mamman och sen stressar vi vidare till möte på partilokalen och efter det passar vi på att åtminstone helghandla, har vi tur räcker det hela veckan. vi hinner ju inte äta hemma vare sig måndag (fullmäktige) eller onsdag (arbetsplatsträff) och sen är det ju midsommar och när man ska hinna handla till detta spektakel är väl en gåta i sig.
Nu sover barnen och mamman ska duscha och plocka fram kläder inför morgondagen. Klockan ringer åter 04.45.

Inga kommentarer: