fredag 19 november 2010

Att vara förtroendevald i riksdagen är ett heltidsuppdrag

Densom är invald i Sveriges riksdag har en skaplig heltidslön för detta. Därtill resekostnader, dubbelt boende mm. Till viss del är det bra att våra riksdagsledamöter även har andra uppdrag för att hänga med och bredda sina erfarenheter. Riksdagsarbetet får aldrig bli ett pappersvändarjobb. Dock är det så att andra uppdrag inte heller bör påverka riksdagsarbetet negativt utan i stället berika. Carl Bildt, moderat utrikesminister med tvivelaktiga fingrar i oljeburken, har nu tydligen så mycket att göra att han inte har tid att svara på viktiga och högst angelägna interpellationer inom rimlig tid. En annan moderat som verkar tro att det går att kombinera flera tunga heltidsuppdrag är Göran Pettersson. Förutom sitt heltidsjobb i riksdagen tycker han sig kunna axla manteln att vara den moderat som efter tolv år med moderat ledning ska kunna lyfta norrtäljes skolor från sina ständiga bottenplaceringar i alla typer av skolundersökningar. Det moderata kommunalrådet Kjell Jansson bedömer att om det är någon som har kapacitet för detta, så är det Göran. Men visst, han har ju inga barn, så det kanske han har tid med. Han kan ju vara tillgänglig dygnet runt. Och på Lucia. Och lov. Och fredageftermiddagar. Och kanske t o m julafton? Dessutom behöver vi inte oroa oss för att han känner igen sig i oroliga, frustrerade föräldrar och ändrar ett beslut.
Det har många gånger sagts från många olika håll att det krävs mycket arbete för att förändra skolsituationen i Norrtälje. Om den som är bäst lämpad för detta är en man utan barn med ett annat heltidsuppdrag får väl framtiden utvisa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om frånvaron av personlig erfarenhet diskvalificerade från politiska uppdrag, skulle du då inte själv vara diskvalificerad för de flesta uppdrag?