onsdag 20 oktober 2010

vanlig vardag

Vardagarna avlöser varandra, upp i mörkret, stress i väg, aldrig hinna med, stök och bök och trötta barn. Ja, det blev vardag igen efter valet. De värsta spekulationerna om vem som är ihop med vem har lagt sig även om inga förhållanden ännu är befästa. Låg man efter med allt redan före valet så ligger man nu någonstans i böjran av sommaren och krälar och fattar inte alls varför det är så mörkt och kallt. Det är bara att hugga sig fast och inte släppa taget. Fram emot april kanske man lyckas kravla sig upp på tåget igen.
Jag fastnade lite i balen jag besökte förra veckan. Naturligtvis är det en upplevelse att komma utanför dörrarna utan barn efter klockan sju på kvällen. Bara det är fascinerande. Men sen har jag fortsatt grubbla över den underliga stämning som rådde vid Stefan Sundströmkonserten på Rodenskolan. Jag har bl a undrat om lokaltidningens reporter verkligen var på samma tillställning. Han beskrev stämningen som intim. Jag har så svårt att se en samling människor sittandes helt still ca 20 meter från scenen och finklappa händerna mellan låtarna åt artister som svettigt kramar sina instrument i tunggung som en "intim tillställning" (Nu ska här erkännas att när publiken efter konsertens slut gick fram för att köpa godis och läsk och artisterna kom ner från scenen för att bl a låta sig fotograferas med beundrare, så gick jag hem).
Sen har jag pratat med människor som inte tycker att det är ett dugg konstigt att borgerliga väljare går och lyssnar på Stefan Sundström. Det tycker däremot jag. Jag skulle inte på villkors vis betala 220 spänn för att gå och lyssna när någon hånade Lars Ohly och på ett skickligt och övertygande sätt svärtade ner den samhällsyn och tro jag har. Det tycker jag är jättekonstigt. (Nu är jag ju inte helt säker på att det var några folkpartister där, men...).
Det här påminner mig faktiskt om en firmafest där chefen och jag dansade till Ebba grön och "Staten och kapitalet" och han sa att det var en j-vligt bra låt, men texten var kass.
Nej, dags att kasta sig tillbaka i pannkakor, näsblod, ärvda overaller, krossat porslin, tandagnisslan, diarré, tentaångest, kastanjer, lingonsylt, disk, disk, mögligt bröd, råttor, obäddade sängar, smulor, osorterade sopor, tvätt, tvätt, tvätt osv.

Inga kommentarer: