tisdag 8 juli 2008

utflyktstips i roslagen

Igår hade vi en utflyktsdag som ni kan se några bilder från på mobilbloggen. Vi åkte först till sjöfartsmuséet i Älmsta. Barnen tyckte det var roligt att titta på gamla båtar, modellbyggen, knopar och en ångmaskin som man kunde starta genom att trycka på en knapp. Kaptenshuset med papiermachéfigurer och gamla möbler var också intressant. Barnen fick varsin tipslapp som de gjorde orienteringsstämplar i efter vägen och klistermärken när vi gick ut.
Efteråt åkte vi till Tusen små grisar och fikade. Jo, dagens siffra på antal grisar var visst 7511. Grisar överallt. Lite besviken på fikat faktiskt eftersom jag var hungrig och det bara fanns mackor och kakor. Dyrt också. Men man fick en hel termos ljummet kaffe att ta till bordet. Barnen hade dock inte ro att sitta så länge bland alla grisar. utanför fanns kaniner och riktiga grisar.
På vägen hem stannade vi vid en secondhandbutik i Älmsta och fick tag på en exakt likadan hjärtformad lampa som vi köpt på Loppis i helgen så nu får barnen varsin vid sängarna i stugan. Vi åkte också till ICA och köpte glödlampor och Afil. Sammanlagt gick vår utflyktsdag på ca 350 kronor inklusive bensin.

Inga kommentarer: