torsdag 17 oktober 2013

På tal om experiment

På TV står en clown och undanber sig fler socialistiska experiment i landet Sverige. Det är lätt att hålla sig för skratt. Det är nämligen denne clown som ligger bakom det gigantiska experiment som på tio år gjort Sverige till ett kallare land, ett land uppdelat i Masters & Servants, ett land med vi och dom. Där en tidigare S-märkt regering redan börjat med att experimentera bort våra pensioner tog clownen vid och fortsatte låta sälja ut våra gemensamma tillgångar till reapriser. Vård, omsorg, skola; allt blev ett spel där de rika och välutbildade fick försprång i att förse sig medan de som var i behov av stöd för att klara sin vardag enbart blev svagare och mer utstötta. Skillnaderna blev tydligare. Samma kväll som clownen, med ett alltför starkt väljarstöd bakom sig, uttalade dessa ord, varnades för vinterns första snö. De iskalla vindarna var ett faktum.

Allt gediget arbete som vuxit fram som en folksjäl i det svenska samhället; jämlikhet, solidaritet och allas rätt till likvärdig utbildning, vård efter behov etc slås av Statsministern bort som ett experiment. Och den girighet som skapat en konkurrens där gamla, sjuka och elever i våra skolor kommit i kläm, kallas den enda vägens politik. Häromdagen hörde jag talas om en fruktleverantör som lagt ett så lågt anbud att de stjäl lastvagnar från företaget som levererar torrvaror till samma arbetsplats. Det går väl ingen nöd på någon sjuk till följd av det, men det visar på hur sjukt konkurrenssystemet är.

Lite senare ser jag på TV om en skola där barnen odlar sin potatis och sina rotsaker själva. Skolan köper också in mkt av sitt kött från lokala bönder och jägare. Ja, det händer också i Sverige. Konstigt att vi i en del av Sverige inte kan påverka någonting, allt är olagligt, medan de i andra delar kan göra riktigt bra saker. Så bra att de hamnar i TV. I den här kommunen får vi nog passa oss så vi inte hamnar i TV av motsatt anledning.

Inga kommentarer: