fredag 17 december 2010

mer oblater till våra moderater

Moderater (stäng av radion mamma, jag vill inte höra ordet) väller fram och tar plats överallt runt omkring oss i samhället. På det politiska planet slåss de för att göra om nämnder och regleringar och själva lägga beslag på så många platser som möjligt. Det blir ju enklare så. Särskilt med lite partipiska. I övrigt har de tydligen en väldig simultanförmåga. Eller otroligt mycket mer tid än vi andra, kanske dygn på 48 timmar? På landstingsfullmäktige hade moderaterna typ 48 timmar talartid och inget vettigt att säga.... Hur kunde det bli så här?
Jag har tidigare bloggat (och fått en käftsmäll) om att vissa moderata politiker sitter på flera heltidsuppdrag. T ex Göran Pettersson och Carl Bildt. Nu stiger ännu en kapabel moderat fram i ljuset. Det är Sofia Paulsson som kliver in som vice ordförande i Tiohundranämnden, ett litet uppdrag bland andra som bl a är; kommunalråd i Täby, ordförande i utbildningsnämnden i Täby, ledamot i sjukvårdsstyrelse Norr, ledamot i landstingsfullmäktige, starkt engagerad i brottsförebyggande arbete och ordförande i Trygg i Täby. Wow, liksom.
I ett meningsskifte med Sofia i landstingsfullmäktige under budgetdebatten (vi hade tyvärr bara typ 2 minuter kvar av vår tid så jag kunde inte säga så mycket) så menade hon på att hon nu kan hjälpa norrtäljeborna att få fler privata vårdalternativ att välja på eftersom det är det de uttryckt i medborgardialoger att de vill ha. Lustigt hur olika man kan tolka saker och ting. Men välkommen Sofia, till världen utanför Täby. Om inte moderaterna i norrtälje får som de vill, så bliur jag kvar i tiohundranämnden ett tag till....

Inga kommentarer: