måndag 4 april 2011

instängd i det offentliga monopolet säger jag bara - tjo, vad bra jag är!!!!

Jag tror att en grundläggande förutsättning för att skapa en bra verksamhet är att tro på den, att vara stolt över den och se till att de som arbetar inom den känner sig kompetenta och stolta över att vara i den. Och just nu tycker jag att nedlåtande uttalanden om den egna verksamheten duggar tätt från styrande politiker och tjänstemän. Till exempel när Hans Andersson (Fp), vice ordförande i Tiohundranämnden med ansvar för vård och omsorg i Norrtälje kommun, står i talarstolen och talar om LOV som en efterlängtad väg ut för alla de kvinnor som finns instängda i de offentliga monopolen. Låter ju inte så kul att arbeta där; i ett offentligt monopol där man dessutom är instängd. Känns ju inte som någon vidare verksamhet där arbetsglädjen och kompetensen trivs och förökar sig. Med den inställningen förstår man ju att de borgerliga tror att privatiseringar är de enda lösningarna på typ alla problem i hela världen. Det är nästan lite "Freeeeee Nelson Mandela-feeling" över det hela. Tänk när vi kan befria alla dessa kvinnor som under så många år varit instängda i de offentliga monopolen och liksom bara gått där och vantrivts och mått illa och svarat "fel" i alla medarbetarundersökningar. Eller.... svarat "rätt" har de förstås gjort eftersom de insett att den enda vägen till bättring för deras del är att bli uppköpta eller att starta eget.


Inte konstigt att resultaten i skolorna ser ut som de gör. Inte konstigt att majoriteten inte har det minsta intresse av att minska barngrupperna i de kommunala förskolorna. Inte konstigt att majoriteten säger sig inte ens veta hur man bedömer storleken på en fritidshemsgrupp. Eller är intresserad av att öka möjligheterna för de kommunala köken att laga ekologisk, närproducerad mat. Det handlar ju bara om människor som är instängda i offentliga monopol och enda vägen att rädda dem är att privatisera dem. Annars kallas det pekpinnar.


Själv är jag ju alldeles väldigt instängd i det offentliga monopolet med kommunanställning, barn på kommunal förskola (förvaring) och kommunal skola. Vilken tur att jag fr o m september2010 åtminstone har privat hyresvärd. I morse började de riva ur lägenheten ovanpå, hela tomten full av bråte. Information till oss boende???? Nej, vi vet inte vad som händer. Men det visste vi å andra sidan inte heller när vi var instängda i det kommunala ägandet.

Inga kommentarer: