fredag 4 mars 2011

Återigen en ledsen och besviken moderat

Stackars Moderaterna. De som bara arbetar för allas bästa, de som har en "affärsidé" som går ut på att lösa samhällsproblemen. Och så fort någon inte tycker som dem så blir de så ledsna och besvikna.

Jag bloggade tidigare om Moderaten Sofia Paulsson, ny ordförande i Tiohundranämnden, som är så besviken att MarieLouise Sellin (S) och jag inte delar hennes visioner om en helt privatiserad vård och omsorg. Nu är det Barn och Skolnämndens ordförande Göran Pettersson (M) som känner sig påhoppad och menar att undertecknad försöker skapa konflikter som inte finns, han menar att "alla" är överens om skolpolitiken som bedrivs och att enighet också krävs för att göra ett gott arbete.

Retoriken känns igen (och finns säkert printad utifrån det moderata högkvarteret). Visst är ambitionen bra, att söka så breda lösningar som möjligt, men att alla ska vara överens.... detta hördes sist i Tiohundraprojektet och det fungerade inte då heller. Så fort Moderaterna och deras anhängare får makten driver de stenhårt en ren moderat politik och bryr sig inte om vad oppositionen tycker eller tänker. Det är lätt att vara överens så länge det är man själv som sätter dagordningen, men menar man allvar med ambitionen att söka bred samsyn krävs att man inte kallar oppositionens oro för påhitt eller politiska initiativ från oppositionen för påhopp.

Om Göran Pettersson menar allvar med att allas bidrag ska tas tillvara i skolpolitiken, borde han genast ta till sig Skolverkets riktmärke med 15 barn per barngrupp i förskolan och skapa en bred samsyn kring detta i Barn och skolnämnden för att kunna arbeta fram en handlingsplan för hur kommunens förskolor ska kunna nå dit.

Inga kommentarer: