söndag 9 januari 2011

På hal is

2011s premiärblogg kommer att handla om is. Jag förstår att ni haft anledning att sakna mig under jul och nyårshelgerna och beklagar att jag inte hunnit kommentera och uppdatera er om min uppfattning om världens skeenden, men nu ska jag vara tillbaka. Tillbaka från hemtentor, skrivuppgifter, PMS och julbestyr. Jul och nyårshelgerna har förflutit bra. Det har firats i lugn och ro med familjen och alla har varit nöjda. Idag avslutade vi det hela med den årliga julgransplundringen på Folkets hus. Vår egen gran åker ut nästa helg. Raka vägen till Arsta fjärrvärmeverk där man får en trisslott för besväret.
Idag började också de två äldsta barnen på skridskoskola i www.spillersbodaif.com s regi. Äldsta dottern har tidigar deltagit i skridskoskola med friluftsfrämjandet, men den har legat på is ett par år p g a ledarbrist. Nu var det dags att prova något nytt.
Det var trångt och halkigt att ta sig fram till isen, särskilt med barnvagn och två tjejer på skridskor utan skydd (japp, står nu på att göra listan; slipa skridskor och köpa skydd). Man kände sig i vägen överallt. Och det var precis som de skrivit i flyern, att om barnen inte åkt förut så var en vuxen med på isen att föredra. Nu gick inte det att ordna, så den minsta kavade sig mest runt med en slags skridskorullator i 45 min, sen orkade hennes fötter inte mer. Den äldsta, somredan åker bra, hade en urkul timma på isen. Men missförstå mig rätt; båda hade jätteskoj oc h det bjöds på saft och kex i en paus och efteråt fick alla barnen som deltagit korv med bröd. Allt detta för 125 kr per barn (6 ggr) + medlemsskap i föreningen 125 kr för säsongen. Och det fanns hjälmar att låna för vuxna eller barn som glömt.
En positiv upplevelse som följdes av ännu en positiv upplevelse på Folkets hus där den proffsiga dansledare Lenneke Sundblom såg till att det inte alls var lika rörigt som förra året.
Imorgon blir det årets första kommunsstyrelse och då behandlas min egen och Hanna Stymne Bratt (s) motion om att undersöka behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid. Motionen föreslår att kommunen ska undersöka behovet genom en enkät till föräldrar och sedan tillgod0se det behov som finns och den anses besvarad med att Barn och skolnämnden godkänt ett antal enskilda verksamheter att driva nattomsorg. Goddag yxskaft igen! Vi undrar hur föräldrars behov ser ut. Den borgerliga majoriteten är mer intresserade av hur de enskilda företagarnas intresse för uppdraget ser ut. Det är inte samma fråga vi diskuterar.

Inga kommentarer: