måndag 13 oktober 2008

Bä, bä, bä lita lamm, jag har häcken full

Igår kom Liten efter mig in i sovrummet när jag skulle bädda och sa; "Hej, jag heter Lola och jag ska sjunga Bäbä Lita Lamm" och så klämde hon i: "Bä, bä, bä Lita Lamm, jag har häcken full." Och det kan man ju säga att man har. Det är väl både årstiden och den här sega förkylningen som liksom inte riktigt bryter ut som gör att man toksomnar med barnen på kvällarna och inte får ett dugg gjort. Sen är det ju mycket på jobbet med sjuka kollegor och inskolningar och olika typer av krav på böcker vi ska läsa och riktlinjer vi ska följa. Föräldramöten, hårtvättar (som jag numer kommer att säga upp mig ifrån), grovsopor och annat som ska ordnas hela tiden.


Jag har ju hört reklamen om Hemfrid på radion i stort sett varenda morgon och börjar nästan på allvar fundera på om man kan anlita dem för att tvätta håret på ungarna, kanske åtminstone en gång varannan vecka, så slipper man den ångesten.(Fy vad skraja de skulle bli om en helt okänd kom hit och tvålade in dem istället, nästan barnmisshandel, det...) Man kan också raka av håret, på Liten som gapar mest, men jag vet inte..., hade jag gjort det om hon varit han?


Jag hör en massa annat trams på radion också, Hans Fahlén är verkligen en mycket märklig människa. Jag kanske har berättat förut att han t ex tycker att hösten är en lugnets tid och lugnet håller i sig ända till julstressen börjar. I vems verklighet då? Hösten är superstressig. Varje morgon finns en programpunkt som heter "I huvudet på Fahlén" och avslöjar han om och om igen hur otroligt lite av intresse det faktiskt verkar finnas där. Vet inte varför jag lyssnar, men jag blir fascinerad på något vis. Och skrattar gör jag också. så kanske är det bra radio trots att jag inte riktigt fattar det.


I lokaltidningen upprör sig människor över att vi ska få nya soptunnor som sparar både miljön och "sopgubbarnas" ryggar. De där plasttunnorna har vi bråkat om i åratal i Vänsterpartiet, men från kommunalt håll har svaret hittills varit att det är för dyrt, att alla sopbilar måste byggas om, att det är för svårt att hålla ren tunnorna etc. Givetvis bara trams och nu kommer de nya tunnorna som redan finns i de allra flesta kommuner. Tunnorna har hjul och den som vill ha sina sopor tömda kan själv lätt köra ut tunnan till gatan. Precis som vi ställer ut pappersinsamlingen. Ju oftare vi vill ha hämtning desto dyrare blir det. Det är inte att tvinga invånarna att källsortera, det är att markera en viljeinriktning att man vill att fler gör det och att de som gör det kommer undan billigare.
Oj, nu krånglar strömmen här, datorn stängde av och lamporna blinkade. Blåser det ute? Hm.
Jag tror att det är någonstans i Schweiz där man genomlyser alla soppåsar och har man slarvat med sorteringen får man böter. Det är ju ett annat sätt att få människor att förstå hur det ska vara. Nu ska jag skynda mig att vara duktig innan strömmen försvinner igen. då kan man ju sova i mörkret (längtar).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid intressant att läsa i din blogg. Blir så irriterad på att jag inte lyckas lägga in den som kompisblogg hos mig! Iaf, ang soptunnorna så skulle det inte sitta i vägen att publicera en insändare med ett "tack för att vår motion äntligen bifallits efter många turer, och härnäst kanske vi kan få våra motioner om gång- och cykelvägar beviljade?" Typ, så? Vi kan väl fundera

Catarina sa...

ja. Kollade RUFS 2010 lite snabbt idag. Cykelstråk i länet består av ett spindelnät av rött i mitten och ett rött löst streck överst på kartan. Det var norrtäljes cykelstråk. Hängde inte ens ihop med nåt annat. Ska man cykla fram och tillbaka på den där ensamma röda linjen är det tänkt==