tisdag 26 augusti 2014

Det fortsätter hagla

Ojojoj, jo förtidsröstningen börjar imorgon, men det är flera veckor kvar till valdagen och jag börjar undra hur partierna ska kunna hålla stilen. Grejen i årets valrörelse verkar vara att varje toppnamn som besöker någon ort samtidigt måste lansera ett helt nytt förslag från partiet i fråga. T ex har Maria Arnholm lanserat förslaget om karriärstjänster i förskolan, Stefan Löfvén hade lite friska miljoner till Norrtäljes skolor, Centern föreslår att SL-kortet ska gälla på Vaxholmsbåtarna. Nej, helt nya förslag är det inte, men de blir liksom bekräftade som viktiga för respektive parti, något som ska arbetas med under kommande mandatperiod.

Idag besökte Karin Rågsjö, kandidat för Vänsterpartiet till riksdagen, Norrtälje. Besöket inleddes av ett arbetsplatsbesök på socialtjänstens öppna verksamheter; Minimaria, fältverksamheten, mobila skolteamet, familjeteamet och säkerhetsprogrammet. Efter det blev det lunch och sedan var det tänkt ett torgmöte vid valstugan på Stora torget, men regnet öste ner och det verkade inte vara en särskild god idé då inte särskilt många var ute och rörde på sig. Men efter det intressanta och givande förmiddagsbesöket så väljer vi i dagens valaffisch på nätet presentera ett utdrag ur vårt kommunala handlingsprogram 2014-2018 som handlar om ökade resurser till Socialtjänstens förebyggande och utåtriktade verksamheter samt vårt krav på att en kvinno/familjefridssamordnare ska inrättas nu. Det är som sagt ingen helt ny idé utan finns med i vårt handlingsprogram. Helt nyligen återremitterades också en motion om kvinnofridssamordnare, undertecknad av samtliga partier av kommunfullmäktige. Anledningen sägs vara att benämningen inte var familjefridssamordnare. Men vem vet, innan valdagen kanske vi har en kvinnofridssamordnare, för besluten och löftena duggar tätt.I dagen Norrtelje tidning läser vi t ex att det blir 200 nya lägenheter, varav 113 hyresrätter i Norrtälje stad. Det ska klubbas 3/9, 11 dagar innan valet. Vi kan också läsa att Moderaterna nu driver en direktbuss mellan Norrtälje och Arlanda, där är väl egentligen frågan vilka partier som motsätter sig detta? Tiohundra AB har enligt artikel i samma tidning nu plötsligt en budget i balans. Varje dag kommer vi att få nya löften och den borgerliga majoriteten i Norrtälje kommer fram till valdagen att fatta nya stora beslut, oavsett om det finns bred enighet i frågan eller inte. Några svåra och obehagliga beslut kommer antagligen inte att fattas nu, de får nog vänta till veckan efter valet.

I Vänsterpartiet väljer vi att presentera de förslag som finns i vårt handlingsprogram. För att så många som möjligt lätt ska kunna få del av korta budskap publicerar vi varje dag en valaffisch på nätet med olika budskap från vårt program. Vår politik ska inte komma som en överraskning för någon, vi tänker inte ändra oss några veckor innan valet och säga att vi vill ha tidigare betyg i skolan t ex. Att fatta snabba beslut för att blidka valmannakåren är inget vi har möjlighet att göra i opposition så vi fortsätter kämpa för ett jämlikare, mer solidariskt samhälle där de svaga får stöd och de starka ger stöd.

Inga kommentarer: