onsdag 20 februari 2013

Utslängda och överkörda

Under det tvärpolitiska diskussionerna kring kvalitetsarbete i skolan i höstas blev Centerpartiet utslängda i kylan då de gjorde ett fundamentalt ställningstagande för bevarande av samtliga bygdeskolor oavsett behov eller kvalitet. Det var ganska kallt ute, vintern kom tidigt, så det blev väldigt synd om Centern. Givetvis var det också synd om Moderaterna, som nu inte kunde lägga ner skolor och hävda att ALLA var överens om det. Tyvärr så har vare sig det tvärpolitiska samtalen eller förvaltningens kvalitetsutredning nu kunnat leda till några förbättringar alls. I stället verkar den borgerliga majoriteten avvakta att resultaten sakta ska stiga av sig själva medan föräldrar, lärare och barn lever i ovisshet vad som ska,hända med skolorna.

Idag kan vi läsa i Norrtelje tidning att Centerpartiet blivit överkörda. Nu handlar det om upphandling av mat till kommunens skolor och omsorgsinrättningar. Ett beslut som fattats i kommunstyrelsens arbetsutskott med så få inblandade som möjligt. Centerpartiet känner sig överkörda för att kommunen nu ingår ett flera år långt avtal då vi fortsätter köpa in utländsk fryst kött till våra sjuka och till våra barn. Igen. Det var inte många år sen ett liknande avtal gjordes för matlådor inom hemtjänsten. Och det är klart att det svider för Centern som gång på gång går ut och deklarerar i tidningen att de värnar de lokala bönderna, närproducerad och ekologisk mat.

Men det finns ju faktiskt ett alternativ till att bli överkörd. I kommunfullmäktige, kommunens högsta beslutande organ med bred representation, finns med all säkerhet en majoritet för närodlad mat till barn, äldre och sjuka. Om vi röstar på det vi tror på och inte på det som ger oss en överkörd utfryst plats vid grytan.

Inga kommentarer: