måndag 3 mars 2008

Snöblandat regn och febrig dotter

Ja, inte blir man piggare och gladare av vädret precis. Nu har det dyngat ner regn och snö om vartannat i flera dagar. I badrummet hänger tvätt och torktumlaren gnisslar på. Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Nej, istället för att jobba heltid jobbar jag ett par dagar i veckan. Resten ägnas åt vabbande. Nu är det Storasyster som fått sin dos. Lite lugnare för mig faktiskt, för hon ligger på soffan och ser på en ny film. Liten får man ju kånka runt på när hon är dålig. Men det råder ingen tvekan om att Storasyster inte mår bra. Hon bara ligger där och varken äter eller leker, sover lite och orkar knappt stå på benen. Hur länge blir jag hemma denna gång? Jojo, får små muntra tillrop från väninnor med barn som haft feber i 24 dagar, systeryster har varit hemma två veckor. Ja men ge er... jag vet, det gäller att coola ner, försöka tänka bort jobbet och kaoset med alla de knappt inskolade små tultarna och de två nya som kommer i veckan och att arbetskollegan också ligger hemma med feber och... vilken start vi fått på vår lilla förskola.
Jag lämnade Liten på dagis idag. Resonerade att det var bäst så eftersom hon varit borta så mycket redan och hon måste ju få in någon rutin hon också, även om hon säkert valt att vara hemma hon med om hon fått. Nu är hon definitivt frisk i alla fall. Inga tvära gnällkast eller hängighet. Hon speedar runt i lägenheten och fixar och donar och snackar oavbrutet. Tänk, för några månader sedan trodde jag att hon omöjligt skulle kunna prata lika bra som Storasyster i den åldern, men nu sprutar ord och meningar ut som rinnande vatten. Och vissa ord på turkiska (men Storasyster kunde fler) och frågar man om hon pratar turkiska svarar hon förnumstigt; nej, pappa pratar turkiska.
Hur som helst har jag jättemycket att göra, förbereda partiföreningens årsmöte på torsdag, skriva verksamhetsberättelse, kopiera mm mm. Sen har jag äntligen fått mitt lån i JAK beviljat så nu ska jag betala av lite av stuglånet och hela billånet och, ja det blir lite dyrare just nu, men i och med att jag inte betalar någon ränta på det så kommer jag att ha över 80000 i sparmedel om 5 år när lånet är betalt och klart. Och då kan jag amortera lite mer på stugan samt flytta över lite mer av det lånet till JAK osv. Känns som en bra plan. (jo, jag vet, nån gång måste jag bergis byta bil också...)
Sen ringde någon försäljare igår så nu har jag gått med på att byta bredbandsleverantör och det är jag inte helt säker på att det var precis det jag ville, men i och med att jag får två gratismånader så kanske det lönar sig ändå, sen kan jag ju byta tillbaka om jag inte är nöjd. Jag vet inte riktigt än, det finns ju två ångerveckor också... (jo, försäljaren hävdade givetvis att det skulle bli billigare, men jag har hela tiden varit nöjd med nuvarande leverantör).
Nu ska jag ringa jobbet och höra hur det går och ikväll får jag följa interpellationsdebatterna från fullmäktige i Radio Roslagen. Inte riktigt lika kul som live...

Inga kommentarer: